Sfantul Nicolae din Bitina face minuni

Posted on martie 4, 2008. Filed under: Biserica Sf. Nicolae din Bitina, icoane facatoare de minuni, minune | Etichete:, , , , |

Sf. Nicolae din BitinaPe Soseaua Bucuresti-Urziceni dupa km 38 intalnesti un drum pietruit ce se lasa in dreapta spre Satul Bitina.


Din insemnarile gasite prin cartile de ritual – cu litere vechi, chirilice – se constata ca in satul Bitina a fost biserica inca din secolul XVIII, cea mai veche insemnare fiind din anul 1775.


In anul 1852 s-a pus temelia actualei biserici, in forma de corabie cu o singura turla. Pisania de la intrarea in biserica sta marturie. Se spune ca Biserica a fost zidita de sateni pe mosia boiereasca a Stolnicului Nicolae Creteanu. Satenii au facut transporturile si diferite munci. Boierul, insa, a vrut sa-si treaca numai numele lui pe pisanie, dar locuitorii au vrut sa fie trecuti si ei. Atunci proprietarul nu a mai deschis-o si a folosit-o ca magazie pt grau. Dar Sf. Nicolae nu a suferit prea mult aceasta nedreptate si in anul 1859 mai 18 a fost deschisa si sfintita. Pisania insa a ramas incompleta.


CE MARI MINUNI FACE SFANTUL NICOLAE!!!


Multe intamplari dumnezeiesti cu adevarat s-au intamplat in acest sat catranit de razboaie si de regimul comunist. Multi sateni au fost martori ai acelor intamplari. Ghidul Icoanelor facatoare de minuni din Romania aminteste si el de Icoana Sfantului Nicolae din Bitina, Ialomita.


Dar eu as vrea sa va povestesc ceva aparte…din zilele noastre. Din mila lui Dumnezeu am fost hirotonit anul trecut in ziua Pogorarii Sfantului Duh, pe 19 iunie 2005 pe seama Parohiei Bitina, Protoieria Urziceni, Episcopia Sloboziei si Calarasilor de Prea Sfintia Sa P.S. Parinte Episcop Damaschin…


A fost si este o incercare pentru noua mea misiune pe care cu dragoste am imbratisat-o. Sa gasesc oameni iubitori de Hristos si iubitori de locasul Domnului care sa ne ajute la refacerea bisericii. Spun aceasta deoarece Parohia Bitina este misionara si are pana in 80 de familii. Majoriatea batrani cu pensii mici care abia isi duc traiul zilnic si pentru care singura bucurie este Biserica lor stramoseasca.


Sa va marturisesc drept ideea de icoana facatoare de minuni ma rastalmacea cand vedeam si auzeam despre cum plang unele sau izvorasc mir s.a.m.d. Din scoala am invatat ca toate icoanele sunt facatoare de minuni pt ca nu lemnul, nu materia face minuni ci Dumnezeu prin mijlocirea Sfantului pe care il reprezinta. Insa aici, la Bitina, Sfantul Nicolae mi-a aratat ca icoana lui este cu adevarat facatoare de minuni… Incepuse Postul Mare si intr-o duminica, dupa ce cu cateva zile inainte ma intalnisem cu cativa credinciosi si fiecare imi povestise despre minunile pe care le-a facut sfantul, cum i-a ferit de seceta si cum i-a izbavit de furia comunistilor care vroiau sa le distruga satul, savarseam Sf. Liturghie. Am ajuns la momentul Heruvicului dupa care am iesit cu Sfintele Daruri. Dupa ce am rostit si ultima cerere am simtit cum CINEVA ma ia de mana si ma intoarce cu fata spre Altar. Am crezut ca era Nea Ion, paraclisierul. Insa nu… era o putere care m-a intors exact cu fata spre icoana Sfantului Nicolae. Am intrat in Sf. Altar inmarmurit.


Am cazut in genunchi in fata Sfintei Mese si am cerut iertare pentru necredinta mea.


In ziua de Buna Vestire Dumnezeu ne-a trimis vestea cea buna ca raspuns la rugaciunile noastre mijlocite de Sfantul Nicolae: Biserica Sfantului Nicolae va fii restaurata! Un om bun cu dragoste de acest sat si mai ales cu dragoste de biserica unde s-a nascut a doua oara a venit si m-a instiintata ca doreste sa refaca tot exteriorul bisericii. L-am privit cu lacrimi in ochi si i-am multumit Cerului pentru arhanghelul pe care ni l-a trimis. La cateva zile Sfantul Nicolae mi-a adus in cale un alt om deosebit care si-a manifestata dorinta sa ne aduca un pictor care sa restaureze biserica. Toate aceste promisiuni s-au materilaizat si biserica se face mai frumoasa pe zii ce trece.


De aceea spun ca Sfantul Nicolae din Bitina face minuni!

DE DRAGUL LUI MOS NICOLAE

Biserica Sf Nicolae din Bitina, Ialomita (DN2 km 38) este un loc binecuvantat de Dumnezeu. Ea dateaza de aproape doua secole insa ultimele decenii au trecut cu mare amaraciune peste sfantul lacas din cauza degradarilor avansate.

Dupa aproximativ o jumatate de veac prin milostivirea Bunului Dumnezeu si prin stradaniile unor crestini binevoitori a fost restaurata si resfintita in toamna anului 2006. Vezi link-urile:


http://www.crestinortodox.ro/Sfantul_Nicolae_din_Bitina_face_minuni-21-6329.html

http://www.crestinortodox.ro/Slujba_de_resfintire_a_Bisericii_Sf_Nicolae_din_Bitina_Ialomita_-21-10899.html

http://www.crestinortodox.ro/Resfintire_la_Biserica_din_Bitina_-21-10981.html

Acum oamenii vin cu mare dragoste in casa Domnului, tineri si batrani, femei si barbati, dand slava neincetat Tatalui Ceresc pentru grija pe care si-a aratat-o din belsug fata de micuta parohie. Pentru ca trebuie sa spunem ca Parohia are mai putin de 100 de familii. Deci puterea ei financiara este foarte redusa.


Avand binecuvantarea P.S. Damaschin Ep. Sloboziei si Calarasilor facem un apel catre binevoitorii crestini „DE DRAGUL LUI MOS NICOLAE” pentru a ne sprijini in demersurile noastre de a instala o centrala termica in sfantul lacas. Ca oamenii sa nu mai tremure iarna la Sfanta Liturghie – singurul eveniment saptamanal al comunitatii – care are loc in singura institutie a satului, Biserica. Si totodata copiii care vin, chemati de glasul Domnului Hristos prin cuvintele „lasa-ti copiii sa vina la mine…” sa-l poata intampina anul acesta pe Mos Nicolae – care an de an vine in parohia noastra cu daruri – in conditii mai omenesti.

Exista o vorba in graiul nostru stramosesc „dar din dar se face raiul” si binecuvantata este!

Sfantul Ierarh Nicolae sa va ocrotesca si sa va calauzeasca rugaciunile la Altarul Ceresc al Tatalui.

Adresa parohiei:
Biserica Sf. Nicolae, Sat Bitina, Comuna Movilita, jud Ialomita.
Cale de acces: DN 2 Bucuresti-Urziceni – dupa km 38, pe parte dreapta in sensul de mers spre Urziceni, la aproximativ 3-400 m se gaseste o troita si se intra pe un drum pietruit pe care se merge 2 km (pe camp) pana se ajunge in localitatea Bitina.


Cont bancar:
Parohia Bitina – Protoieria Urziceni
Cod Iban RO75 BRMA 0740 0740 4060 0000
Cod fiscal 6515278
Banca Romaneasca
Sucursala Pantelimon Bucuresti
tel : 0722404273
e-mail: pr_stancubogdan@yahoo.com

Din mila lui Hristos, preot Stancu Bogdan

Make a Comment

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un răspuns to “Sfantul Nicolae din Bitina face minuni”

RSS Feed for Sf. Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei Comments RSS Feed

[…] Sursa: Sf. Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat: