Pierzătorul învăţăturilor diavoleşti

Posted on Mai 19, 2008. Filed under: icoane, minune, ocrotire, pocainta, rugaciune | Etichete:, , |


Din cartea „Noi minuni ale Sf. Nicolae”

Ed. Sophia

Bucureşti, 2004


Ieromonahul Serghie (Râbko), parohul Bisericii Pogorârea Sfântului Duh din cimitirul Sfântul Lazăr, oraşul Moscova, a relatat următoarele: La începutul anilor ’90, a fost trimis să reorganizeze schitul Optina. O femeie i-a povestit cum ajunsese ea la credinţă. Era membru activ de partid şi se ocupa de propaganda antireligioasă. De la un timp, a început să-i vină în somn bunicul, Stepan, care fusese preot. El îi povestea nepoatei anumite întâmplări din viaţa ei, pe care aceasta nici nu le bănuise. Astfel, i-a descoperit că mama ei nu era femeia pe care o considera ea drept mamă, fapt care, mai târziu, s-a adeverit. Iar altă dată, tot în vis, ea a văzut moartea mucenicească a bunicului său: cum comuniştii l-au bătut, l-au batjocorit şi l-au aruncat de viu într-o fântână, unde el a murit în chinuri groaznice, iar familia sa – preoteasa şi copiii – a fost obligată să stea zile întregi lângă fântână şi să privească la chinurile lui.


După aceste vise, concepţiile ateiste ale nepoatei preotului s-au năruit, însă nu până la capăt. Şi atunci i s-au întâmplat următoarele. Fiica sa aştepta un copil. Când era în luna a şaptea, a fost internată în spital: copilul era slab dezvoltat şi medicii le-au spus să se aştepte la ce poate fi mai rău.


Auzind sentinţa medicilor, nepoata preotului a venit acasă şi a căzut în genunchi. In casă nu avea icoane, căci cu mâna ei le dăduse jos. Ii rămăsese doar o singură iconiţă, prăfuită, a Sfântului Nicolae. Acestui sfânt a început ea să i se roage cu foc. Peste puţin timp a observat cum deasupra umărului drept i-a apărut o luminiţă, care s-a apropiat de icoană şi a intrat în ea. Femeia a înţeles că rugăciunea îi fusese auzită.


Fiica ei a născut, într-adevăr, cu bine şi în curând a fost externată.


Pruncul era în braţele bunicii, care l-a adus în cameră, iar când a trebuit să fie desfăşat, privirea lui a căzut pe icoana Sfântului Nicolae. Copilul slab, mic, născut înainte de termen, a zâmbit şi şi-a întins mânuţele către icoană.


„Am fost uimită de acest gest. Era un gest conştient. De-abia atunci am înţeles totul. Am aruncat carnetul de partid şi m-am însemnat cu semnul sfintei cruci”.


Astfel a demascat sfântul învăţătura comunistă, a adus la credinţă şi a împăcat cu Dumnezeu pe nepoata preotului martir. Să odihnească Dumnezeu în pace sufletul lui şi să ne miluiască pe noi! Amin!

Ieromonahul Serghie(Râbko)

Moscova

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: